Dubbel paars

Het is al vele jaren geleden. Ik woonde net op mijzelf en bedacht dat het niet moeilijk moest zijn om kunstenaar te worden. Iets creëren dat nog niet bestaat, dat moest toch beslist een eenvoudige zaak zijn. En dat is het ook. Mijn eerste kunstwerk was in een vloek en een zucht bedacht: “Dubbel paars”. Het is helaas in de loop van de jaren verloren gegaan, maar het zag er ongeveer zo uit:

dubbel-paarsU zult misschien zeggen; tja, dat is nogal eenvoudig. Maar bij mij hing het al snel aan de muur, en heeft u hetzelfde aan de muur hangen? Nee? Nou dan.

Overigens bleek de realisatie van dit idee toch nog iets minder eenvoudig dan gedacht. De verfhandel had namelijk wel een pot verf met de kleur paars die ik wilde. Maar die werd kennelijk zo weinig verkocht dat het barstte van de klontjes. En ik wilde natuurlijk wel dat mijn eerste kunstwerk de nodige kwaliteit had. Aldus nam het creatieproces langer in beslag dan ik had vermoed. Maar toen het eenmaal hing…heb ik er jaren zelf met een goed gevoel naar kunnen kijken. Het riep bij bezoekers de nodige reacties op, toch ook een teken dat het met mijn kunstenaarschap-in-de-dop de goede kant op ging.

U begrijpt, mijn kunstenaar carrière is toch gestrand. Op het gebied van verf en doek was dit mijn eerste en enige productie. Een echt collectorsitem zult u zeggen. Maar uiteindelijk zijn collectorsitems gek genoeg altijd van een kunstenaar die juist meer stukken produceert. U heeft uw kans gehad, ik heb er mijn genoegen uitgehaald. En het leven heeft verder een heel andere loop genomen.